Robloxin valuaatio listauksessa 42 miljardia dollaria

Roblox listautui listautui New Yorkin pörssiin 10. maaliskuuta 2021 tunnuksella RBLX. Referenssihinta 45$ nousi heti 68$ tasolle, ja yhtiön markkina-arvo ylitti 40 miljardia dollaria. Kyseessä oli niin sanottu tekninen listautuminen, eli uutta osakeantia ei järjestetty, vaan annettiin nykyisille omistajille mahdollisuus myydä osuuksiaan pörssin kautta.

Roblox lienee jo tässä vaiheessa tuttu nimi ainakin lapsiperheissä. 2004 perustetun yhtiön tuote on alusta, jolle käyttäjät voivat kehittää omia minipelejään. Päivittäisiä käyttäjiä on yli 30 miljoonaa. Jopa kaksi kolmesta 9-12 vuotiaasta amerikkalaisesta pelaa Robloxia ainakin ajoittain.

Kuten niin moni muukin teknoyhtiö, myös Roblox on ollut tappiollinen. Tulovirtaa on kuitenkin lähes miljardi dollaria vuodessa, pelin sisäisen Robux-valuutan myynnin sekä premium-tilausten kautta. Lähtökohtaisesti peliin liittyminen on kuitenkin ilmaista.

Roblox ei ole pelkästään mobiilipeli, vaan ladattavissa myös tietokoneelle. Monella alustalla toimiminen tuo selvää etua, sillä Roblox yhtä riippuvainen Applen/Googlen sovelluskaupoista kuin moni kilpailijansa.